Begin september 2020 zijn de werkzaamheden gestart van een nieuwbouwloods voor Aarnoutse Transport in Oostburg. Deze uitbreiding wordt gerealiseerd in verband met de groei van het bedrijf en het machinepark in de afgelopen jaren, en een toenemende vraag en behoefte naar de opslag van containers. De loods krijgt een afmeting van 44,5 meter x 28,5 meter en het omliggende terrein zal tevens worden vergroot en voorzien worden van betonverharding. Naar verwachting zal de bouw eind december 2020 afgerond worden, waarna de loods in gebruik zal worden genomen.

 

Huisvesting van rijdend materiaal en containers.

Harm Aarnoutse: “De nieuwbouwloods zal gedeeltelijk ingezet worden voor de huisvesting van onze bestelbussen en elektrische pick & carry kraan, namelijk 1/3 van de totale oppervlakte. Het grootste gedeelte (2/3) zal worden gebruikt voor de opslag van containers. Vanuit ons verhuisbedrijf hebben we inmiddels een flinke hoeveelheid containers waarin spullen en inventaris voor de middellange en lange termijn worden opgeslagen voor zakelijke en particuliere klanten. Aanvullend hebben we nog een hoeveelheid containers ter beschikking voor de verhuur en inzet bij projecten en verhuizingen. Vanuit onze wens om deze containers in de juiste omstandigheden en met een goede toegankelijkheid en bereikbaarheid te huisvesten op ons eigen terrein, geeft de bouw van deze nieuwe loods hier een passende invulling aan.”

 

Uitvoering door Zeeuwse bedrijven.

De uitvoering van de werkzaamheden, zowel in de voorbereiding als de realisatie van de bouwwerkzaamheden, is in handen van diverse Zeeuwse bedrijven. De hoofdaannemer is Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk. De voorbereidende grondwerkzaamheden werden uitgevoerd door Gilde-Infra uit Terneuzen en Guiljam uit Hoek.

 

Impressie van de werkzaamheden tot zover:

Meer nieuwsberichten lezen?