Onlangs werden we door onze opdrachtgever Meyland uit Sint-Laureins ingeschakeld voor het plaatsen van een nieuwe silo in een betonfabriek. Een mooie opdracht, waarbij onze elektrische pick & carry kraan in alle facetten goed tot z’n recht kwam.

 

Hijsen en manouevreren binnen een beperkte ruimte.

De silo had een totale hoogte van 7 meter, wat de nodige uitdaging met zich meebracht. Het kunnen combineren van hijsen én manoeuvreren met onze kraan zorgde ervoor dat de silo eerst de fabriekshal binnengereden kon worden en vervolgens direct op plaats van bestemming gehesen en gepositioneerd kon worden.

Zoals te zien op de beelden was de beschikbare ruimte onder het dakspant beperkt. Maar met behulp van onze mechanische JIB konden we de silo onder de juiste hellingshoek hijsen en plaatsen.

 

Geen uitstoot van uitlaatgassen (CO2) in de fabriekshal.

En…. dat alles zonder enige uitstoot van uitlaatgassen ♻️ in de fabriek, zoals gewenst door de eindklant. Kortom; onze opdrachtgever tevreden ✅, de betonfabriek tevreden ✅ en wij tevreden! ✅.

Meer nieuwsberichten lezen?