Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Een oude spreuk die in de praktijk wordt toegepast door Aarnoutse Transport en Verhelst Transport. Als concullega’s weten we elkaar steeds vaker te vinden in de samenwerking binnen de regio.

Tot voor kort reden de chauffeurs van Aarnoutse Transport uit Oostburg en Verhelst Transport uit Sluiskil elkaar bij wijze van spreken de weg nog af.

Inmiddels werken eigenaren Jacky Verhelst en Harm Aarnoutse nauw samen. “Op een dag vroeg Jacky of ik een spoedklus voor hem kon uitvoeren en toen ging er een lampje branden. We besloten een bak koffie te drinken en concludeerden dat we misschien beter kunnen samenwerken dan elkaar tegenwerken”, vertelt Harm.

Aarnoutse Transport en Verhelst Transport leveren in feite dezelfde diensten, maar hebben verschillend materieel. “Jacky heeft bijvoorbeeld een bakwagen met een hele zware autolaadkraan. Die heb ik niet. Ik heb wel een trekker met een zware autolaadkraan. Die heeft hij niet”, legt Harm uit.

“We nemen allebei onze eigen opdrachten aan en lenen materieel aan elkaar uit. Zo versterken we elkaar, realiseren we een hogere beladingsgraad en genereren we betere inkomsten.”

De redactie van Zeeland Business magazine is afgelopen maand op bezoek geweest bij ons bedrijf, waarbij ook Verhelst Transport werd uitgenodigd. Het resulteerde in een artikel over samenwerken met concullega’s, welke verschenen is in de laatste uitgave van Zeelan Business Magazine (oktober 2021).

 

Lees hieronder het volledige interview:

 

Teksten en beelden: Zeeland Business Magazine.
Tekst: Elodie Kint. Beeld: Freddy Dirickx

Meer nieuwsberichten lezen?